Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

σεμινάριο θεατρικής κούκλας (Ηράκλειο)

 


Μετά από δύο χρόνια απουσίας, επιστρέφουμε στα μαθήματα κουκλοθέατρου για ενηλίκους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και σε προχωρημένους. Το κουκλοθέατρο, δικαιολογημένα, είναι μια λέξη που αυτόματα μας παραπέμπει στην παιδική ηλικία. Η φαντασία από αυτή την ηλικία πηγάζει και πάντα θέλει να επιστρέφει εκεί.
Οι κούκλες στο βλέμμα των παιδιών μοιάζουν αληθινές. Καταλαβαίνουν ότι μπορεί απλώς να είναι ένα κομμάτι πανί ή άλλες φορές ένα απλό κλαδάκι, ωστόσο έχουν τόσο μεγάλη επίδραση πάνω τους. Θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως για τα παιδιά, οι κούκλες δεν είναι απλώς παιχνίδια αλλά, είναι αντικείμενα μαγικά; Και τι μπορεί να αποτελέσει κούκλα για ένα παιδί; Αναμφίβολα, για τα παιδιά το παιχνίδι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, μπορεί να παραμένει ωστόσο για πάντα παιχνίδι...
Αντικείμενο των μαθημάτων είναι το κουκλοθέατρο στην πράξη από το θέατρο έως την τάξη. Θέματα που θα αναπτυχθούν πέρα από την κατασκευή και την εμψύχωση, τα υλικά και η τεχνική, το εφαρμοσμένο κουκλοθέατρο και οι νέες τεχνολογίες, η συμβολή του κουκλοθέατρου από τις απαρχές του πολιτισμού στις μέρες μας. Η επιστροφή στην παιδική σοβαρότητα , από την ιδέα μέχρι την παράσταση.
Το κουκλοθέατρο μας περιμένει.Σ' όλους τους δρόμους κούκλες να δούμε, να ονειρευτούμε.
Πληροφορίες-εγγραφές
6972641450, info@zaimakis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου